Καθιερωμένες Εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες

Το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Θ.Ο.Ι. Φιλιάς, μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλουν για διατήρηση της μνήμης και της συνοχής της κατεχόμενης κοινότητάς μας, μεταξύ άλλων διοργανώνουν κάθε χρόνο  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.

Διαβάστε Περισσότερα

Συναπάντημα Φιλιωτών

Το «Συναπάντημα Φιλιωτών» είναι μια ετήσια πολιτιστική εκδήλωση που, όπως και η ονομασία μαρτυρεί, αποσκοπεί στη συνεύρεση των Φιλιωτών και στη διατήρηση και αναθέρμανση των σχέσεών τους. Πρόκειται για τη γνωστή Χοροεσπερίδα που διοργάνωνε με επιτυχία για πολλά χρόνια το σωματείο της κοινότητας, το Θ.Ο.Ι. Φιλιάς. Από το 2007 η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία της κοινότητας και του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς και λόγω του παγκοινοτικού της χαρακτήρα μετονομάστηκε σε «Συναπάντημα Φιλιωτών».

Διαβάστε Περισσότερα

Γιορτή Αγίου Γεωργίου

Κάθε χρόνο στις 22 και 23 Απριλίου τιμούμε τον Άγιο Γεώργιο, Πολιούχο και Προστάτη της κοινότητάς μας. Στον Εσπερινό, που συνήθως τελείται στην εκκλησία  των Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα, η κοινότητά μας και το σωματείο, που είναι οι εορτάζοντες, παρίστανται με τα λάβαρά τους και αποδίδουν τις πρέπουσες τιμές στον Άγιο Γεώργιο.

Διαβάστε Περισσότερα

Αντικατοχικές Εκδηλώσεις Μνήμες Κατεχόμενης Φιλιάς

Αντικατοχικές Πορείες Φιλιωτών (1985 - 2003)

Η Φιλιά είναι περήφανη γιατί είναι ουσιαστικά η πρώτη κοινότητα που εγκαινίασε τον θεσμό των Αγωνιστικών Πορειών προς τα κατεχόμενα

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση Αιμοδοσίας

Η Εκδήλωση Αιμοδοσίας εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των Αντικατοχικών Εκδηλώσεων «ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» και πραγματοποιείται κάθε χρόνο περί τα μέσα Ιουλίου

Διαβάστε Περισσότερα

Εσπερινός Προφήτη Ηλία

Ο εσπερινός του Προφήτη Ηλία τελείται κάθε χρόνο στις 19 Ιουλίου και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των Αντικατοχικών Εκδηλώσεων «Μνήμες Κατεχόμενης Φιλιάς». Όπως είναι γνωστό, η γιορτή του Προφήτη Ηλία τυγχάνει να συμπίπτει με την αποφράδα μέρα της τούρκικης εισβολής στις 20 Ιουλίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Μνημόσυνο Χριστάκη Αποστολίδη

Ο Χριστάκης Αποστολίδης «Ρωμηός» γεννήθηκε στη Φιλιά. Γόνος αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959 γαλουχήθηκε με τα νάματα της φυλής και σκλάβωνε τους πάντες με το ήθος και τη συμπεριφορά του.

Διαβάστε Περισσότερα

 

soap2day