Νέα - Ανακοινώσεις

11

Ένας ακόμη δικός μας άνθρωπος, η Ελένη Κώστα Κοκκοφίτη, μας αποχαιρέτησε τόσο πρόωρα. Νικημένη από την επάρατη νόσο, έφυγε στις 7 Ιουλίου 1913 στα 52 της χρόνια. Η κηδεία της τελέστηκε στις 8 Ιουλίου από τον Ιερό Ναό Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα, όπου κατοικούσε με την οικογένειά της.

Η Ελένη Κοκκοφίτη γεννήθηκε στο Καπούτι το 1961. Εκεί όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια και έμαθε τα πρώτα της γράμματα. Το 1974 η τούρκικη εισβολή την υποχρεώνει να εγκαταλείψει το χωριό της και να εγκατασταθεί στη φιλόξενη Περιστερώνα, όπου γνώρισε τον Κώστα Κοκκοφίτη, επίσης πρόσφυγα από τη Φιλιά, και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Από το γάμο της απέκτησε 4 παιδιά, τα οποία της χάρισαν 6 εγγόνια. Πέρασε χρόνια δύσκολα μέσα από την προσφυγιά, όμως με πολλούς κόπους και θυσίες και χάρις στην εργατικότητα, την υπομονή, την εντιμότητα και τη βαθιά πίστη προς το Θεό, αρετές που πάντα την διέκριναν, ευτύχισε, μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο, να μορφώσει και να αποκαταστήσει επάξια στην κοινωνία τα λατρευτά της παιδιά.

Η Ελένη, ήταν αγωνίστρια της ζωής παλεύοντας ενάντια σε κάθε αντιξοότητα που συναντούσε μπροστά της. Ωστόσο, παρά τη δύναμη της ψυχής της, ήταν αδύνατο να κατανικήσει την επάρατη νόσο που ξαφνικά την κυρίευσε και την απέσπασε από κοντά μας.

Actions: E-mail | Permalink |