Νέα - Ανακοινώσεις

11

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 τελέστηκε στο Μένοικο από τον Ιερό Ναό Αγίου Κυπριανού η κηδεία της αποβιωσάσης συγχωριανής Αθηνάς Γεωργίου Φιτσιώνα. Πάντα ήρεμη και χαμογελαστή, ταπεινή και ανοικτόκαρδη, αφήνει κληρονομιά στα παιδιά και τα εγγόνια της, αλλά και σε όλους εμάς, το καλό της όνομα.

Η Αθηνά Γεωργίου Φιτσιώνα γεννήθηκε στη Φιλιά στις 31 του Γενάρη του 1921. Γόνος απλής και ενάρετης αγροτικής οικογένειας, του Χατζηχαράλαμπου και της Χατζηκατερίνας, από παιδί ρίχθηκε στη βιοπάλη και γεύθηκε τις δυσκολίες της ζωής σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Ένωσε τη μοίρα της με το συγχωριανό της Γεώργιο Στυλιανού Φιτσιώνα, με τον οποίο απέκτησε οκτώ παιδιά που της χάρισαν με τη σειρά τους 20 λατρευτά εγγόνια, 33 δισέγγονα και 1 τρισέγγονο.

Μετά τα τραγικά γεγονότα και το ξεριζωμό του 1974 εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά της στο Μένοικο, όπου πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της. Εκεί, με πολλούς κόπους και θυσίες και με υπομονή και καρτερία μέσα από τις δυσκολίες της προσφυγιάς, ευτύχισε μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο, χάρις στην εργατικότητα και την τιμιότητα που πάντα τους διέκριναν, να ξαναφτιάξει τη ζωή της, ζώντας πάντα με την ελπίδα της επιστροφής στο αγαπημένο της χωριό.

Actions: E-mail | Permalink |