Νέα - Ανακοινώσεις

08

Απεβίωσε ο Παναγιώτης Νέστορος

Διετέλεσε Πρόεδρος του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών ο πρώην Πρόεδρος του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς Παναγιώτης Νέστορος. Η κηδεία του τελέστηκε την επομένη από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα. Ευτύχησε να αποκαταστήσει επάξια 4 παιδιά, τα οποία του χάρισαν 10 εγγόνια και 5 δισέγγονα.

Γεννήθηκε στη Φιλιά στις 3 Δεκεμβρίου του 1936 και σε ηλικία ενός έτους δέχτηκε το αδυσώπητο κτύπημα της μοίρας, όταν έχασε τον πατέρα του και μεγάλωσε με τη μόνη φροντίδα της ηρωίδας μάνας του Σαββούς με όλες τις δυσκολίες και τα πενιχρά μέσα της εποχής εκείνης. Ήταν, όμως, αυτές οι δυσκολίες που τον δυνάμωσαν και του ατσάλωσαν τη θέληση και την ψυχή και τον κατέστησαν χρήσιμη και ξεχωριστή μονάδα στην κοινωνία και στην κοινότητά του.

Το 1955 εντάχτηκε στις τάξεις της Αστυνομίας και με αυτή του την ιδιότητα βοηθούσε και στον αγώνα της ΕΟΚΑ που άρχισε το ίδιο έτος. Για τη δράση στην οργάνωση, συνελήφθηκε μετά την ανατίναξη του αστυνομικού σταθμού της Παναγιάς, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Ως αστυνομικός  και αργότερα ως λοχίας, υπηρέτησε σε όλη σχεδόν την Κύπρο εργαζόμενος με ζήλο και ευσυνειδησία.

Με την εκδήλωση της τουρκοκυπριακής ανταρσίας τα Χριστούγεννα του 1963 ο Παναγιώτης Νέστορος, όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας, βρέθηκε στην υπηρεσία της πατρίδας. Δυο μήνες αργότερα  έλαβε μέρος στις μάχες του Αγίου Σωζομένου κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε. Εξαιτίας της ανδρείας που επέδειξε προήχθηκε στο βαθμό του βοηθού λοχία και λίγο αργότερα του λοχία.

Κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 οι δικοί του έχασαν για λίγες μέρες τα ίχνη του και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Το γεγονός δημιούργησε μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση, μέχρι που διαπίστωσαν με ευχάριστη έκπληξη ότι βρισκόταν σε ειδική αποστολή στην περιοχή του Τροόδους. Από τις τάξεις της Αστυνομίας αφυπηρέτησε σε ηλικία 53 ετών.

Η ενεργός δράση του συνεχίστηκε και μετά την αφυπηρέτησή του, αφού λίγο αργότερα ανάλαβε την προεδρία του σωματείου Θ.Ο.Ι. Φιλιάς, το οποίο, με την πολύμοχθο δράση των Φιλιωτών, είχε τότε επαναδραστηριοποιηθεί στην προσφυγιά. Ως πρόεδρος του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς, ο Παναγιώτης Νέστορος επέδειξε ζήλο και αφοσίωση και είχε ως κύριο άξονα της δράσης του, τη λαμπρή παράδοση του σωματείου, το οποίο τότε είχε περίπου σαράντα χρόνια ζωής. Το Διοικητικό Συμβούλιο, τιμώντας τη μνήμη του πρώην προέδρου του, κήρυξε τριήμερο πένθος και αποφάσισε όπως αναρτήσει τη φωτογραφία του Παναγιώτη Νέστορα στο οίκημα του σωματείου.

Actions: E-mail | Permalink |