Νέα - Ανακοινώσεις

12

Εκδήλωση Αιμοδοσίας

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 και ώρα 7.30 – 9.30 μ.μ. διοργανώνεται εκδήλωση αιμοδοσίας στο προσωρινό οίκημα του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς (Σ.Ε.Κ. Ανθούπολης), στον Συνοικισμό Ανθούπολης, αφιερωμένη στους Φιλιώτες πεσόντες και αγνοούμενους. Θα προσφέρεται σουβλάκι στους αιμοδότες.


Εθνικό Μνημόσυνο Χριστόφορου Αποστολίδη

Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 τελείται στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά το ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Φιλιώτη ήρωα Χριστόφορου Ιωάννου Αποστολίδη, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 22 Ιουλίου 1974 κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής.

Εσπερινός Προφήτη Ηλία

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 στις 7.00 μ.μ. τελείται ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Συνοικισμό Ανθούπολης. Στον ναό θα μεταφερθούν για προσκύνημα οι διασωθείσες από τη Φιλιά τον Αύγουστο του 1974 ιερές εικόνες της Παναγίας και του Αγίου Γεωργίου. Θα τελεστεί μνημόσυνο των πεσόντων Φιλιωτών και θα αναπεμφθεί δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και μικρή δεξίωση.

 

Είμαστε Αμμόχωστος

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 στις 7.30 μ.μ. αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιάς και του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς θα παρευρεθεί με τα λάβαρα στην Εκδήλωση Διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

 

Εκδήλωση Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού

Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 στις 7.00 μ.μ. αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιάς και του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς θα παραστεί στο τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων και τη δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων Πυροβολητών που θα τελεστούν στον χώρο του Μνημείου παρά την εκκλησία Αγ. Βαρβάρας, Λεωφόρος Κυρηνείας στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Μεταξύ των τιμωμένων περιλαμβάνονται και οι συγχωριανοί μας ήρωες Ανδρέας Μεττής και Στυλιανός Ορφανίδης. Την ίδια μέρα και ώρα άλλη αντιπροσωπεία μας θα παρευρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι σε εκδήλωση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.


Actions: E-mail | Permalink |
soap2day