Νέα - Ανακοινώσεις

23

Aπεβίωσε την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 σε ηλικία 85 ετών ο συγχωριανός μας Χριστοφής Σαμαράς. Η κηδεία τελέστηκε την επομένη από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στον χώρο του Κοιμητηρίου στην Περιστερώνα. Αντί στεφάνων έγιναν εισφορές στο Ταμείο Ευημερίας Φιλιωτών «Χριστάκης Αποστολίδης «Ρωμηός».

Ο Χριστοφής γεννήθηκε στη Φιλιά στις 6 Αυγούστου 1935 και ήταν γιος του Κωνσταντίνου Σαμαρά και της Ελένης Γιαννή Τασιάκκη. Νυμφεύτηκε την Ανθούλα Θωμά, με την οποία απέκτησε 4 παιδιά. Στο χωριό εξασκούσε το επάγγελμα του ράφτη, γι αυτό ήταν γνωστός και ως ο Ττοφής ο Ράφτης, επάγγελμα που συνέχισε στην Περιστερώνα, όπου είχε εγκατασταθεί μετά την προσφυγοποίηση.

Ο εκλιπών έχαιρε εκτίμησης τόσο στο χωριό του, όσο και στον μετέπειτα τόπο διαμονής του και συμμετείχε στις προσπάθειες για διατήρηση της μνήμης του χωριού μας και την επιστροφή στην πατρώα γη. Κατά τη διάρκεια των διακοινοτικών ταραχών του 1963-1964 ως μέλος του εθελοντικού λόχου της Φιλιάς συμμετείχε σε όλες τις αποστολές του, επανδρώνοντας, μεταξύ άλλων, φυλάκια στις περιοχές Ομορφίτας και Δικώμου και λαμβάνοντας μέρος στις μάχες της Πάφου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τη σύζυγο τα παιδιά, τα εγγόνια και όλους τους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη.

Actions: E-mail | Permalink |
soap2day