Νέα - Ανακοινώσεις

09

Απεβίωσε την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 σε ηλικία 68 ετών ο συγχωριανός μας Κώστας Ιωάννου. Η κηδεία του τελέστηκε την Τρίτη 6 Αυγούστου από τον ιερό ναό Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη.

Ο Κώστας Ιωάννου, γεννήθηκε στη Φιλιά στις 20 Ιουλίου 1951. Ήταν το δεύτερο από τα πέντε παιδιά του Ιωάννη Μιχαηλίδη και της Θεοδώρας Κώστα Αντώνη από τη Φιλιά. Από τη νεαρή του ηλικία ασχολήθηκε με τη γεωργία, προσφέροντας στη γη μας κόπους και ιδρώτα. Ταυτόχρονα, όμως, η παθολογική αγάπη που είχε στα βαριά μηχανήματα τον ώθησε να εργαστεί και ως μηχανοδηγός, καθώς και ως οδηγός λεωφορείου για αρκετά χρόνια. Τα δεσμά του γάμου τον ένωσαν με την εκλεκτή του Γιαννούλλα από τον Αστρομερίτη, με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Μάριο.

Το ξέσπασμα της τουρκικής εισβολής τον μαύρο Ιούλη του 1974 δεν τον είχε αφήσει ασυγκίνητο. Με το πρώτο άκουσμα της θλιβερής είδησης έτρεξε πρόθυμα και χωρίς χρονοτριβή κατατάχθηκε ως έφεδρος στη μονάδα του. Όμως, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιγνίδι ως προς την επιθυμία και ετοιμότητά του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις μέχρι το τέλος για την απόκρουση του βάρβαρου Τούρκου εισβολέα. Από την πρώτη κιόλας μέρα του πολέμου, στις 20 Ιουλίου 1974, τραυματίστηκε από εχθρικά πυρά στη μάχη των Καζιβερών και μεταφέρθηκε για περίθαλψη.


Actions: E-mail | Permalink |
soap2day