Νέα - Ανακοινώσεις

08


Εκδήλωση Αιμοδοσίας 


Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 και ώρα 7.00 - 10.00 μ.μ. διοργανώνεται εκδήλωση αιμοδοσίας στο προσωρινό οίκημα του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς (Σ.Ε.Κ. Ανθούπολης), στον Συνοικισμό Ανθούπολης, αφιερωμένη στους Φιλιώτες πεσόντες και αγνοούμενους. Θα προσφερθεί δεξίωση προς τιμή των αιμοδοτών.


Εσπερινός Προφήτη Ηλία
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 στις 7.00 μ.μ. τελείται ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Συνοικισμό Ανθούπολης. Στον ναό θα μεταφερθούν για προσκύνημα οι διασωθείσες από τη Φιλιά τον Αύγουστο του 1974 ιερές εικόνες της Παναγίας και του Αγίου Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα τελεστεί μνημόσυνο των πεσόντων και όλων των θανόντων Φιλιωτών και θα αναπεμφθεί δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. 
     
Στο προαύλιο της εκκλησίας θα εκτίθεται έκθεση φωτογραφίας από την κατεχόμενη Φιλιά και θα προσφερθεί δεξίωση.
 
Εθνικό Μνημόσυνο Χριστόφορου Αποστολίδη 
Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 τελείται στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά το ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Φιλιώτη ήρωα Χριστόφορου Ιωάννου Αποστολίδη, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 22 Ιουλίου 1974 κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής.

Actions: E-mail | Permalink |
soap2day