Νέα - Ανακοινώσεις

03

Απεβίωσε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 σε ηλικία 88 ετών η συγχωριανή μας Ελένη Χριστοδούλου Χατζηπέτρου.  Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αυτοστέγαση Λατσιών. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία, η οικογένεια δεν δέχτηκε συλλυπητήρια.

Η εκλιπούσα γεννήθηκε στη Φιλιά στις 17 Μαρτίου 1932. Εποχή δύσκολη, που έπρεπε από μικρή να μπει στη βιοπάλη και να ποτίσει με τον ιδρώτα της την αγαπημένη της γη. Να την σκαλίσει και να θερίσει τους καρπούς της, ώστε να συνεισφέρει στο εισόδημα των γονιών της, του Κυριάκου Πανάου Κιαγιά και της Παναγιωτούς και αργότερα, μαζί με τον σύζυγό της Χριστόδουλο Χατζηπέτρου, στο εισόδημα της δικής τους πολυμελούς οικογένειας.

Ήρεμη, ταπεινή και ανοιχτόκαρδη, είχε ως προτεραιότητα στη ζωή της την προσφορά προς την οικογένειά της, αλλά και τον συνάνθρωπο. Έζησε καθόλα ενάρετο βίο και είχε ενεργό ανάμειξη στα κοινά που αφορούσαν το χωριό της, την Εκκλησία και την Πατρίδα, ως δραστήριο μέλος της ΟΧΕΝ και της Γυναικείας Οργάνωσης της ΕΟΚΑ στη Φιλιά. Η κοινωφελής προσφορά της συνεχίστηκε και μετά τον ξεριζωμό, από τον νέον προσωρινό τόπο διαμονής της, συνεισφέροντας με τον δικό της τρόπο και δυνατότητες στην ανέγερση στην ενορία της του ιερού ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ.


Actions: E-mail | Permalink |