Νέα - Ανακοινώσεις

29

Απεβίωσε τη Δευτέρα 28 Απριλίου σε ηλικία 96 ετών η συγχωριανή μας Παρασκευή Οικονομίδη. Η κηδεία τελέστηκε την επομένη μέσα σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού, από την εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσης στο Ακάκι, όπου είχε εγκατασταθεί με την οικογένειά της μετά την προσφυγοποίηση το 1974.

Η εκλιπούσα γεννήθηκε στη Φιλιά το 1924 και ήταν κόρη του Γεώργιου Σοφοκλέους (Χατζηώρκου) και της Χατζηκατερίνας Χατζηχριστοδούλου. Έχασε νωρίς την μητέρα της και έγινε η γυναίκα του σπιτιού φροντίζοντας τα αδέλφια και τον πατέρα της. Τέλεσε τον γάμο της με τον ομοχώριό μας Ιωάννη Οικονομίδη, με τον οποίο απέκτησε 9 παιδιά, τα οποία τους χάρισαν 15 εγγόνια και 12 δισέγγονα.

Έχασε τη μεγάλη της κόρη Κατερίνα όταν ήταν 18 ετών και αποχαιρέτησε νέο τον γιο της Κυριάκο το 2007. Έζησε τον ξεριζωμό από την αγαπημένη της Φιλιά και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της στην ξενιτιά προσμένοντας την επιστροφή στο αγαπημένο της χωριό, εκεί που γεννήθηκε και ανάθρεψε τα παιδιά της, εκεί που βίωσε χαρές και λύπες.


Actions: E-mail | Permalink |