Νέα - Ανακοινώσεις

11

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Δήμος Λεμεσού, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Μνήμες Κατεχόμενης γης – Εκτοπισμένοι Δήμοι και Κοινότητες», την Πέμπτη και την Παρασκευή 14 – 15 Νοεμβρίου 2019, στον χώρο του Δημοτικού Κήπου Λεμεσού.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των μαθητών/μαθητριών μας για τους εκτοπισμένους Δήμους και Κοινότητες και η ενίσχυση της θέλησής μας για επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη.

Το πρωινό μέρος της εκδήλωσης είναι αφιερωμένο σε μαθητές/μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων και  μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, οι οποίοι θα πραγματοποιούν οργανωμένες επισκέψεις στον χώρο της εκδήλωσης.

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τον χώρο των εκδηλώσεων στις 14 Νοεμβρίου 2019 από τις 1:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ.  και στις 15  Νοεμβρίου 2019 από τις 1:30 μ.μ. – 5:00 μ.μ. Στις  15 Νοεμβρίου, από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ.θα πραγματοποιηθεί αντικατοχική εκδήλωση στο Λανίτειο Θέατρο, στη Λεμεσό.

Η κοινότητα Φιλιάς θα συμμετάσχει στην  εκδήλωση με δικό της περίπτερο, στο οποίο θα εκτίθεται έκθεση φωτογραφίας, καθώς και έκθεση αγροτικών εργαλείων και οικιακών σκευών από τη συλλογή του συγχωριανού μας Μιχαλάκη Θεοδούλου. Επίσης, θα προβάλλονται φωτογραφίες και ταινίες από το χωριό μας και θα διανέμεται στους επισκέπτες διαφωτιστικό υλικό για την ιστορία της κατεχόμενης Φιλιάς.

Καλούμε τους συγχωριανούς να στηρίξουν την εκδήλωση διατρανώνοντας τη θέλησή τους για Αγώνα και Επιστροφή.


Actions: E-mail | Permalink |