Νέα - Ανακοινώσεις

10

Με τιμές ήρωα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική μας παράδοση τελέστηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 από τον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος στον Συνοικισμό Στροβόλου ΙΙ, στη Λευκωσία, η κηδεία του εκ μητρός συγχωριανού μας και μέχρι πρόσφατα αγνοούμενου Στυλιανού Ορφανίδη. Η ταφή έγινε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Η Κοινότητα και το Θ.Ο.Ι. Φιλιάς εκπροσωπήθηκαν μαζί με τα λάβαρά τους και κατέθεσαν στεφάνι. Η σημαία στο προσωρινό οίκημα κυμάτισε μεσίστια επί τριήμερο.

Ο Στυλιανός Ορφανίδης γεννήθηκε στην Κυθρέα το 1950. Είναι γιος του Ανδρέα Στυλιανού Ορφανίδη (Ραμές) από την Κυθρέα και της Χρυστάλλας Χατζηβασίλη Πελεκάνου από τη Φιλιά, οι οποίοι, μαζί με τη μικρότερη θυγατέρα τους Μηλίτσα, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στο σπίτι τους από τους Τούρκους εισβολείς στις 15 Αυγούστου 1974. Έχει ακόμη μια αδελφή, τη Μαρία Γεωργιάδου. Το 1971 νυμφεύθηκε τη Ξένια Δημητρίου από το Νέο Χωρίο Κυθρέας, εκεί όπου έφτιαξε το δικό του σπιτικό. Από τον γάμο του απέκτησε μια θυγατέρα, την Παντελίτσα, η οποία τον Αύγουστο του 1974 μόλις είχε συμπληρωμένα τα δύο της χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής υπηρετούσε ως έφεδρος στρατιώτης της 173 ΜΑ/ΤΠ και βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στον κατάλογο αγνοουμένων. Οι δικοί του τον είδαν για τελευταία φορά στις 13 Αυγούστου 1974, όταν τους επισκέφθηκε στο σπίτι τους, μετά από άδεια που είχε εξασφαλίσει από τη Μονάδα του. Ο Στυλιανός Ορφανίδης έπεσε ηρωικά μαχόμενος τον Αύγουστο του 1974 στη Βώνη και τα οστά του ανευρέθηκαν το 2017 και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, με την κηδεία να δίνει τέλος στην 45χρονη αγωνία και προσμονή της οικογένειάς του.
Actions: E-mail | Permalink |