Νέα - Ανακοινώσεις

20

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιάς, το Θ.Ο.Ι. Φιλιάς και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Φιλιάς ανακοινώνουν ότι θα γιορτάσουν  και φέτος, δυστυχώς στην προσφυγιά, τον Άγιο Γεώργιο,  Πολιούχο Άγιο του χωριού μας.

Την Κυριακή 22 Απριλίου στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στην εκκλησία των Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα. Του Εσπερινού θα προστεί ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ.κ. Τιμόθεος. Μετά τον Εσπερινό χορωδία Φιλιωτών θα τραγουδήσει το τραγούδι του Αγίου Γεωργίου, όπως συνηθιζόταν να γίνεται στο κατεχόμενο χωριό μας.

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, η οποία βρίσκεται εντός του Κοιμητηρίου Περιστερώνας. Αμέσως μετά, με τη συνοδεία των λαβάρων μας και των εικόνων του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας, που διασώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή, θα ακολουθήσει λιτανεία μέχρι το παρακείμενο προσκυνητάρι, που είναι αφιερωμένο από τους Φιλιώτες στον Άγιο Γεώργιο. Εκεί θα αναπεμφθεί δέηση για σύντομη και ελεύθερη Επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες.

Με την ευχή να είναι η τελευταία στην προσφυγιά, σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη θρησκευτική αυτή εκδήλωση προς τιμή του Προστάτη μας Αγίου.

Actions: E-mail | Permalink |