Νέα - Ανακοινώσεις

03
Αφιέρωμα στον Μιχάλη Ηλία

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 έφυγε για πάντα από τη ζωή ο Μιχάλης Ηλία. Η κηδεία του τελέστηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου από τον ιερό ναό Παναγίας Τράχωνα στον Συνοικισμό Στρόβολος ΙΙΙ.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Φιλιά στις 9 Νοεμβρίου 1952. Ήταν γιος του Ηλία Γεωργίου και της Καλλισθένης Χατζηδαμιανού, δύο απλοϊκών αγροτών, βιοπαλαιστών και αγωνιστών της ζωής και των ελληνοχριστιανικών μας ιδεωδών.

Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο του χωριού μας συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Κύκκου. Μετά την αποφοίτησή του προσλήφθηκε ως Ειδικός Αστυφύλακας στο Εφεδρικό και στη συνέχεια εντάχθηκε μόνιμα στις τάξεις της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, την οποία υπηρέτησε μέχρι την αφυπηρέτησή του.

Πάντα υπεύθυνος και ευσυνείδητος στη δουλειά του, όπως άλλωστε και σε όλους τους τομείς της ζωής του, ο Μιχάλης χαρακτηριζόταν από την εργατικότητα και αποτελεσματικότητά του, την ευθύτητα του χαρακτήρα του και την αμεροληψία του.

Το 1978 παντρεύτηκε στην προσφυγιά τη συγχωριανή μας Μαρία Κυριάκου Κλεάνθους (Μερακλή), με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, την Ηλιάνα, την Παρασκευή και την Κυριακή. Ευτύχησε να χαρεί ένα εγγονάκι, τη Μύρια.

Actions: E-mail | Permalink |