Νέα - Ανακοινώσεις

19

Οι Φιλιώτες είναι υποχρεωμένοι να γιορτάσουν για άλλη μια φορά στην προσφυγιά τον Άγιο Γεώργιο.

Το Σάββατο 22 Απριλίου στις 6.00 μ.μ. οι οργανωμένοι Φορείς της κατεχόμενης κοινότητάς μας (Κοινοτικό Συμβούλιο, Θ.Ο.Ι. και Εκκλησιαστική Επιτροπή) θα τελέσουν τον Εσπερινό του Αγ. Γεωργίου στην εκκλησία των Αγ. Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα.

Την Κυριακή 23 Απριλίου θα τελέσουν τη Θεία Λειτουργία στην ίδια εκκλησία. Αμέσως μετά, με τη συνοδεία των λαβάρων και των εικόνων του Αγ. Γεωργίου και της Παναγίας, που διασώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή από τον συγχωριανό μας Ανδρέα Παναγιώτου (Φιλιώτη), θα ακολουθήσει λιτανεία στο προσκυνητάρι που βρίσκεται κοντά στο Κοιμητήριο και είναι αφιερωμένο από τους Φιλιώτες στον Άγ. Γεώργιο. Εκεί θα αναπεμφθεί δέηση για σύντομη και ελεύθερη Επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες και Φιλιώτες θα τραγουδήσουν το τραγούδι του Αγ. Γεωργίου, όπως συνηθιζόταν να γίνεται στο κατεχόμενο χωριό μας.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη θρησκευτική εκδήλωση προς τιμή του Προστάτη μας Αγίου με την ευχή και τη βοήθεια του Αγίου Γεωργίου να είναι η τελευταία στην προσφυγιά.

Actions: E-mail | Permalink |