Πραγματοποιηθείσες Εκδηλώσεις

18

Τα Κοινοτικά Συμβούλια Κατωκοπιάς, Φιλιάς, Μάσαρη και Περιστερωναρίου μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλουν για ανάδειξη της ιστορίας και των παραδόσεων, καθώς και τη διατήρηση της μνήμης και της συνοχής των κατεχόμενων κοινοτήτων τους στην προσφυγιά, διοργάνωσαν με επιτυχία κοινή πολιτιστική εκδήλωση στην Περιστερώνα. Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε και η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, τελούσε υπό την αιγίδα του Αναπλ. Επάρχου Λευκωσίας κ. Μάριου Παναγίδη και τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Περιστερώνας.

 

 

Η εκδήλωση με τίτλο «Όραμα Επιστροφής» πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου 2014 στο χώρο των γραφείων των τεσσάρων πιο πάνω συστεγαζόμενων κοινοτήτων στην Περιστερώνα. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κοινοτάρχες Κατωκοπιάς κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης, Φιλιάς κ. Ανδρέας Μιχαήλ, Μάσαρη κ. Ελευθέριος Αντωνίου και Περιστερώνας κ. Μιχαλάκης Φωτίου, καθώς και ο Αναπλ. Έπαρχος Λευκωσίας κ. Μάριος Παναγίδης και ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης απαγγελίες ποιημάτων από Μασαριώτες ποιητές, μαρτυρίες από το χωριό Περιστερωνάρι, μουσική και τραγούδια από το «Σχήμα παραδοσιακής μουσικής του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου», παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια από την «Κοινοτική Χορωδία Κατωκοπιάς» και κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το «Χορευτικό Συγκρότημα Θ.Ο.Ι. Φιλιάς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Πανιερότατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο, τον τέως Έπαρχο Λευκωσίας κ. Αργύρη Παπαναστασίου, τον Αναπληρωτή Έπαρχο Λευκωσίας κ. Μάριο Παναγίδη και τον Κοινοτάρχη Περιστερώνας κ. Μιχαλάκη Φωτίου για τις υπηρεσίες τους προς τις τέσσερις συνδιοργανώτριες κατεχόμενες κοινότητες. Ακολούθησε Έκθεση Φωτογραφίας από τα κατεχόμενα χωριά και η όλη εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση.

Πρόθεσή των συστεγαζόμενων στην Περιστερώνα κοινοτήτων είναι να συνεχίσουν τη διοργάνωση τέτοιων κοινών εκδηλώσεων, γιατί θέλουν να κρατηθούν ζωντανές και δραστηριοποιημένες μέχρι την επιστροφή.

Actions: E-mail | Permalink |