Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες

Το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Θ.Ο.Ι. Φιλιάς, μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλουν για διατήρηση της μνήμης και της συνοχής της κατεχόμενης κοινότητάς μας, μεταξύ άλλων διοργανώνουν κάθε χρόνο  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.

 

 

 

Χριστουγεννιάτικη Κάρτα

Εκδίδεται κάθε χρόνο και αποστέλλεται με τις Χριστουγεννιάτικες ευχές σε όλους τους συγχωριανούς, καθώς και σε φίλους της Κοινότητας και του σωματείου.

Ημερολόγιο Τοίχου

Αποτελεί ετήσιο θεσμό και περιλαμβάνει θέματα σχετικά με την ιστορία, τις παραδόσεις και τις δραστηριότητες της κοινότητας και του σωματείου μας, πριν και μετά την προσφυγοποίηση. Διανέμεται δωρεάν σε όλους τους συγχωριανούς, καθώς και σε φίλους της κοινότητας και του σωματείου,  Δημόσιες Υπηρεσίες και άλλους Οργανισμούς.

Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Διοργανώνεται κάθε χρόνο, συνήθως την Κυριακή μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Φώτων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στα μικρά Φιλιωτόπουλα, τα οποία συμμετέχουν ενεργά στο όλο πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ποιήματα. Κύριος στόχος είναι να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας μέσα από τις εθνικές και θρησκευτικές μας παραδόσεις και να τα κρατήσουμε δεμένα με τις ρίζες τους μέχρι την απελευθέρωση και επιστροφή στις πατρογονικές εστίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εκκλησιαστικούς ψαλμούς από συγχωριανούς μας ιερείς και ιεροψάλτες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γίνεται το καθιερωμένο κόψιμο της Βασιλόπιτας και ο Άη Βασίλης προσφέρει τα δώρα του σε όλα τα παιδιά. Η εκδήλωση τελειώνει με μικρή δεξίωση.