Συναπάντημα Φιλιωτών 2010

Δεκαεξαμελής αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με την Κοινότητά μας Δήμου της Τροιζήνας με επί κεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σαμπάνη βρέθηκε στην Κύπρο μεταξύ 15 και 17 Μαΐου 2010 μετά από πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς και παρέστη στην πολιτιστική εκδήλωση «Συναπάντημα Φιλιωτών». Εκτός από τον Δήμαρχο, στην αποστολή συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Λούκος και δωδεκαμελές χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης», το οποίο συμμετείχε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Η επίσκεψη εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών των δυο αδελφοποιημένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος με τη συνοδεία του, συνοδευόμενοι από Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή Μαχαιρά, καθώς και το Μουσείο και το κρησφύγετο του Σταυραετού του Μαχαιρά και είχαν την ευκαιρία να αποτίσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Υπαρχηγό του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 Γρηγόρη Αυξεντίου.

Η αποστολή του Δήμου Τροιζήνας πραγματοποίησε επίσης επισκέψεις στο παραδοσιακό χωριό Φικάρδου και στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. Κατά την εδώ παραμονή τους τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν και να ξεναγηθούν στο προσωρινό οίκημα του σωματείου μας στον Προσφυγικό Συνοικισμό Ανθούπολης.