Αποκαλυπτήρια Πινακίδας

Εκδήλωση Αποκαλυπτηρίων Πινακίδας  στα Όρια του Δήμου Τροιζήνας

Μέσα στα πλαίσια πρόνοιας του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης της Κοινότητας Φιλιάς και του Δήμου Τροιζήνας για συνεργασία των δυο πλευρών στην προώθηση του εθνικού θέματος της Κύπρου, αποφασίστηκε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τροιζήνας κ. Ιωάννη Σαμπάνη και των Μελών του Δημοτικού του Συμβουλίου, η τοποθέτηση πινακίδας σε περίοπτο μέρος στην κύρια είσοδο της Πόλης του Γαλατά, έδρας του Δήμου Τροιζήνας.

Θέμα της πινακίδας είναι η συνεχιζόμενη κατοχή του ήμισυ σχεδόν του εδάφους της πατρίδας μας από τα τουρκικά στρατεύματα , περιλαμβανομένης και της Κοινότητάς μας και η ετοιμότητα και αποφασιστικότητα των δυο μερών για αντικατοχικό αγώνα μέχρι την απελευθέρωση.

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας έγιναν σε ειδική τελετή στις 6 Δεκεμβρίου 2009 και συνδυάστηκαν με τους λαμπρούς εορτασμούς που έλαβαν χώρα στον Γαλατά με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Νικολάου, προστάτη της περιοχής. Στους εορτασμούς παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας, του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι. Η όλη ατμόσφαιρα τόσο κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων της πινακίδας, όσο και κατά τις εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικολάου ήταν πραγματικά συγκινητική.

Εντεκαμελής αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Θ.Ο.Ι. Φιλιάς  μετέβη στην Ελλάδα και παρέστη στα αποκαλυπτήρια της πινακίδας. Συμμετείχε επίσης στους τοπικούς εορτασμούς, που διοργάνωσε ο αδελφοποιημένος με την Κοινότητά μας Δήμος Τροιζήνας με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Νικολάου, δίνοντας με τον τρόπο αυτό  νόημα και πρακτική σημασία στην πράξη της αδελφοποίησης. Στην αποστολή συμμετείχε ο ιερέας της Κοινότητάς μας πριν από την εισβολή του 1974 Οικονόμος Ανδρέας Χατζησάββα, ο οποίος συλλειτούργησε στον εσπερινό, καθώς και στη λειτουργία με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Νικολάου.

Στην αποστολή, εκτός από τον ιερέα μας, συμμετείχαν εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου ο Κοινοτάρχης Ανδρέας Μιχαήλ και οι Σύμβουλοι Γεώργιος Θεοδώρου και Στέλιος Ιωάννου συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους και εκ μέρους του Θ.Ο.Ι. ο Αντιπρόεδρος Κώστας Αλουπός, η Γραμματέας Μαρία Χατζηκαλλή και τα Μέλη Χρύσω Νικολάου και Γεώργιος Τρύφωνος μαζί με τη σύζυγό του.