Χαιρετισμός Αντιπροέδρου Θ.Ο.Ι.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ TOY Θ.Ο.Ι. ΦΙΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑ ΑΛΟΥΠΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΑΣ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΑ 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Σήμερα είναι για μένα και την οικογένειά μου διπλή χαρά και μια ξεχωριστή μέρα, γιατί τα δέκα μέλη της οικογένειάς μου, εκτός από Φιλιώτες, είμαστε ταυτόχρονα και Δημότες του Δήμου της Τροιζήνας, ο οποίος με την σημερινή σεμνή τελετή Αδελφοποιείται με την προσφυγική Κοινότητα της Φιλιάς, μετά από δική μου εισήγηση.

Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο της Τροιζήνας και αδελφικό μου φίλο κ. Ιωάννη Σαμπάνη, καθώς και όλα τα Μέλη του Δημοτικού του Συμβουλίου, που ομόφωνα αποδέκτηκαν την πρόταση και με έκαμαν να νοιώσω περήφανος και διπλά ευτυχισμένος.

Από σήμερα ο Γαλατάς, τον οποίο έχω βαθιά μέσα στην καρδιά μου, μαζί με τις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Τροιζήνας, του οποίου είμαι δημότης, γίνονται Αδέλφια με την γενέτειρά μου Κοινότητα την Φιλιά. Την Κοινότητα πού πάντα αγαπούσα και με πάθος υπηρετούσα, ιδιαίτερα ως Πρόεδρός της από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 μέχρι το 1977.

Φίλε Δήμαρχε, πάντοτε θα ευγνωμονώ και δεν θα λησμονήσω ποτέ τον Φίλο και Αδελφό μ. Δημήτρη Σαμπάνη, τον πρώτο άνθρωπο που γνώρισα όταν πρωτοήλθα στα όμορφα μέρη σας το 1977 και ανάλαβα την αξιοποίηση του κτήματος ΑΛΑΣΙΑ, πρώην Τουμάζη. Χωρίς υπερβολή, μου συμπαραστάθηκε σαν φίλος και αδελφός και οι σοφές του συμβουλές ήταν για μένα πολύτιμες. Αδελφέ Γιάννη, επέτρεψέ μου με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω και δημόσια τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον χαμό του, καθώς και εκείνα της Κοινότητας της Φιλιάς.