Ολοκλήρωση Αδελφοποίησης

Ολοκληρώθηκε η Πράξη Αδελφοποίησης της Κοινότητας Φιλιάς και του Δήμου Τροιζήνας

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο, πραγματοποιήθηκε η τελετή Β’ Φάσης Αδελφοποίησης της προσφυγικής Κοινότητας της Φιλιάς και του ιστορικού Δήμου της Τροιζήνας, της πατρίδας του μυθικού Θησέα και του τόπου που φιλοξένησε την Γ’ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων το 1827. Η τελετή Α’ Φάσης έγινε στην Πόλη του Γαλατά στην Ελλάδα στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος παρέστη και απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό. Το πρόγραμμα, εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, υπογραφή του πρωτοκόλλου και την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, περιλάμβανε απονομή τιμών σε όλους όσους υπηρέτησαν τη Φιλιά ως κοινοτάρχες από το 1897, καθώς και παραδοσιακούς κυπριακούς και ελληνικούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Οι Φίλοι της Παράδοσης’ της Πόλης του Γαλατά, έδρας του Δήμου της Τροιζήνας.

Η 18μελής αποστολή του Δήμου Τροιζήνας με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σαμπάνη κατά την παραμονή της στην Κύπρο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα και το Μουσείο Αγώνα και να ζήσει συγκινητικές στιγμές. Ο Δήμαρχος και τα μέλη της αποστολής παρέστησαν επίσης στην παγκοινοτική πολιτιστική εκδήλωση «Συναπάντημα Φιλιωτών», που διοργανώθηκε από κοινού από την Κοινότητα και το Θ.Ο.Ι. Φιλιάς την Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 και είχαν  την ευκαιρία να συναπαντηθούν με τους Φιλιώτες αδελφούς τους. 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Θ.Ο.Ι. Φιλιάς υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, γιατί είναι βέβαιοι ότι τέτοιες εκδηλώσεις   αναβιώνουν την ιστορία και τις παραδόσεις μας, συνεχίζουν και ενδυναμώνουν τους δεσμούς και τις σχέσεις μας, διατηρούν την οντότητα και τη συνοχή μας στην προσφυγιά και δηλώνουν ότι η Φιλιά ζει, δραστηριοποιείται και αγωνίζεται, ότι οι Φιλιώτες πιστεύουν στη Δικαίωση και την Επιστροφή.

 

fmovies